Charlie Watts, bubnjar Rolling Stonesa od 1963. godine, nijednom u ovih pedeset i osam godina nije propustio turneju. Sve do sada. Zbog bolesti Watts neće ići na 'No Filter' turneju koja počinje 26. septembra u St. Louisu, a onda će proći kroz trinaest drugih američkih gradova.

Band je vijest potvrdio putem Twittera. "Charlie je prošao potpuno uspješan zahvat, ali njegovi su liječnici zaključili da mu sada treba odgovarajući odmor i oporavak.“

Watts je, kao i svaki rock bubnjar, motor svog benda. Ritmička os oko koje se drugi okreću, bitan organ u tom živom tkivu. Ali koga nema, bez njega se mora. “Nakon svih patnji koje je fanovima uzrokovao Covid, ne želim da se mnogi koji su kupili karte za ovu turneju razočaraju. Stoga sam zamolio svog velikog prijatelja Stevea Jordana da me zamijeni ”, rekao je osamdesetogodišnji Watts.

Steve Jordan je muzičar koji već desetljećima svira s Keithom Richardsom u njegovoj grupi X-Pensive Winos, a također je bio i član John Mayer Tria i drugih bendova. Već je jednom mijenjao Wattsa na bubnjevima tokom snimanja albuma 'Dirty Work' 1986. godine.

“Apsolutna mi je čast i privilegija biti Charliejev zamjenik i radujem se probama s Mickom, Keithom i Ronniejem. No, niko neće biti sretniji od mene da ustupim svoje mjesto za bubnjevima čim mi Charlie kaže da je spreman vratiti se", rekao je Jordan.

Za odgovor na pitanje hoće li se Watts uskoro vratiti bilo bi potrebno znati šta je tačno operirao. No, to je trenutno stroga tajna. Kruže glasine o intervenciju povezanoj s rakom grla kojeg je navodno operirao 2004. godine.

Watts, koji je krajem osamdesetih prebolio tešku ovisnost o drogama, u sretnom je braku sa Shirley Ann Shepherd od 1964. godine. Iako nikada nije propustio turneju, zapravo uopće ne voli izlaziti iz kuće. Živi na farmi na kojoj uzgaja arapske konje.