Par rijetkih Appleovih patika prodala je aukcijska kuća Sotheby's za čak 50.000 dolara (oko 89.000 KM). Patike su rađene po narudžbi 1990-ih i bile su poklon za uposlenike na jednoj od internih konferencija danas velikog IT carstva. Par koji je prodan nikada prije nije bio izlagan u javnosti.

S gornjim dijelom od pretežno bijele kože, detalj koji se ističe je stari Appleov logo u duginim bojama na jeziku i pored pertli, što patike čini “vrlo poželjnim”, rekli su iz aukcijske kuće Sotheby's. Ove patike su opisane kao “jedne od najopskurnijih koji postoje”, ističući rijetkost i njihovu vrijednost na tržištu preprodaje. Iako su patike Omega x Apple “nove u kutiji”, spomenuta aukcijska kuća navodi da imaju neke nedostatke, uključujući žutilo oko međupotplata. Par ima prozorčić za zračni jastuk u peti i veličine je 10.5 za SAD, 41 za Evropu ili 8.5 za UK. U kutiji se nalazi i zamjenski par crvenih pertli.

Tokom vremena Apple memorabilija je naglo rasla u vrijednosti i mnogi od njegovih retro gadgeta sada su kolekcionarski predmeti koji se prodaju po veoma visokim cijenama – iako nisu svi predmeti proizvedeni u Appleovoj radionici bili hitovi.

Postojala je tradicionalna konzola za video igrice po imenu Pippin koja je na samim počecima bila izuzetno skupa, ne tako kreativna društvena mreža po imenu Ping i Newton MessagePad koji je opisan kao totalni IT neuspjeh.

Jedna od njegovih uspješnijih aukcija Apple proizvoda uključuje prvo izdanje, neotvoreni iPhone od 4 GB, koji je prodan za više od 190.000 dolara (oko 340.000 KM) na aukciji u SAD-u.

Iako je Apple poznat po svojim gadgetima i inovacijama, povremeno su ljubitelji tehnologije mogli kupiti odjeću i dodatke ove marke. Postojala je Apple kolekcija odjeće koja je uključivala dugin logotip i slike Macintosh računara – majice, polo majice, trenerke i šeširi.

Namjera mu je bila promicanje robne marke Apple i stvaranje osjećaja zajedništva – međutim, u to vrijeme nije doživjela veći uspjeh i prekinuto je s njenom proizvodnjom i promocijom.

Godine 2015. Apple je sklopio partnerstvo s luksuznim modnim brendom Hermès kako bi kreirao kolekciju kaiša za satove. Godine 2020. izdao je kaiš u znak proslave mjeseca crnačke historije.

Za uposlenike tu su jakne Apple Park, dizajnirane za one koji rade u sjedištu kompanije u Cupertinu u Californiji.