Naselje Al-Amal, koje se nalazi zapadno od Khan Yunisa, podnijelo je najveći teret izraelskog bombardiranja, što je dovelo do tragičnog gubitka nekoliko nevinih života i ostavilo brojne druge ranjene, rekli su lokalni izvori. Osim zračnog napada, izraelske okupacione snage nastavile su artiljerijsko granatiranje u blizini bolnice Nasser u Khan Yunisu.

Izbjeglički kamp Jabalia u sjevernom pojasu Gaze također je bio podvrgnut zračnim napadima, što je rezultiralo velikim požarom u kući i fabrici koja je pogođena tokom bombardiranja. U međuvremenu, izraelski borbeni avioni gađali su kuću u izbjegličkom kampu Al-Shati, zapadno od grada Gaze, uzrokujući ogromna razaranja, ali za sada nema potvrđenih žrtava.

Preliminarne procjene pokazuju da je do sada izraelska vojna kampanja u Gazi dovela do gubitka 24.927 života, a ranjeno je preko 62 hiljade ljudi. Među nastradalima značajan broj su žene i djeca.

Nemilosrdna agresija natjerala je skoro 2 miliona ljudi da napuste svoje domove širom pojasa Gaze, što je označilo jedno od najvećih masovnih raseljavanja u Palestini od Nakbe 1948. godine.

Većinu raseljenih osoba okupatorski izraelski režim prisilio je u gusto naseljeni južni grad Rafah u blizini granice s Egiptom.