Nogometne reprezentacije Finske i Bosne i Hercegovine danas su 18 sati na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju odigrale meč 1. kola B Lige nacija. Naša reprezentacija remizirala je s Finskom, rezultat je bio 1:1, a strijelci su bili Teemu Pukki, napadač Norwich Cityja, koji je i u nekoliko prošlih utakmica bio koban za selekciju BiH, te Smail Prevljak.

Teemu Pukki je Fince doveo u vodstvo iz penala. Naime, Daniel O'Shaughnessy šutirao je iz daljine, ali je Ibrahim Šehić odbranio. Ipak, ranije u toku napada lopta je došla do Rasmusa Schullera, koji je loptu uputio prema golu, ali mu se u tom pokušaju ispriječila ruka Sanjina Prcića, nakon čega je dosuđen jedanaesterac i to poslije pregleda VAR-a.

Do kraja utakmice naša reprezentacija je napadala i akcije su urodile plodom tek u 93. minuti kada je Smail Prevljak zatresao mrežu protivnika.

U našoj grupi se osim Finske nalaze još i Crna Gora i Rumunija, koje će svoj međusobni duel odigrati večeras u terminu od 20:45 sati na Stadionu Pod Goricom u Podgorici.