Na jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine došlo je do žučne rasprave u vezi s negativnim mišljenjem Ustavnopravne komisije o izmjenama Krivičnog zakona BiH o kažnjavanju narušavanja suvereniteta, a koje je predložila Demokratska fronta. U raspravi su, među ostalima, sudjelovali Sabina Ćudić (NS), Mia Karamehić-Abazović (NiP) i Zlatan Begić (DF).

U jednom trenutku zastupnica Ćudić replicirala je zastupniku Begiću riječima da je njegovo ponašanje “znak intelektualne, pa onda i ljudske i političke impotencije”. Nakon toga ga je Karamehić-Abazović optužila za “mizogene, šovinističke, populističke, prizemne i primitivne uvrede”. Begić je potom  zatražio zaštitu od predsjedavajućeg Zvizdića. “Ja sam ovdje napadnut po spolnoj osnovi i iznesene su neistine”, rekao je Begić.

Danas je Begić, gostujući na Hayat TV, komentirao jučerašnju sjednicu, pa je između ostalog odgovorio Sabini Ćudić na njene jučerašnje uvrede:

“Spominjala se impotencija. Ja sam inače primijetio da gospođa, ili gospođica, Ćudić vrlo često pominje impotenciju kada govori o muškarcima. A to onda otvara dva dodatna pitanja. Dakale, prvo, da li sa ona podruguje, izruguje ljudima muškog spola koji imaju taj ozbiljan problem, tu disfunkciju. A drugo pitanje, vrlo neugodno pitanje – odakle ona to zna”, rekao je Begić