Iako Kapidžić ne navodi imena “dva dječaka, skoro vršnjaka”, posve je jesano ko je ko. Onaj što je iz udobnosti Zapadne Evrope došao u rat da se bori za svoju domovinu kao maloljetni borac Armije RBiH jeste Jasmin Mulahusić. Drugi dječak, onaj što je pobjegao od rata u udobnost Zapadne Evrope jeste ministar i dvostruki zastupnik Aljoša Čampara.

“Drugi put su se”, nastavlja Kapidžić, “mimoišli poslije rata kada je ovaj što se borio u Armiji BiH demobilisao i vraćao kući u Evropu, a ovaj što je dezertirao, vraćao kući iz Evrope. Prvi je nagrađen time da je ostao živ i čitav, a drugi je nagrađen političkim funkcijama SDA i budžetskom platom.

Njihovi putevi su se ponovo sreli kada je ovaj iz Evrope odlazeći sa godišnjeg odmora provedenog u državi za koju se borio u ratu i svoju borbu nastavio preko društvenih mreža iz Evrope, bio uhapšen od strane te iste države kao opasnost po istu. Putevi su im se sreli na medijima i društvenim mrežama.

Ako je ovaj životni put dječaka i ova životna borba za Bosnu odvela istog u zatvor one države koju je odbranio kao maloljetni dobrovoljac, a pri tome mu ovaj drugi dječak sa njegovim životnim putem kao Federalni ministar poručuje to što mu poručuje, onda je za svakog poštenog borca Armije BiH jedina sloboda u zatvoru.

SDA je zaista u proteklom periodu imala fatalnih kadrovskih grešaka koje se u budućnosti ne smiju ponoviti. Jer svaka nova kadrovska greška preko noći postaje glavna medijska zvijezda TVSA, N1 ili FACE TV.

U svakom slučaju, ako smo u ratu izdržali svjetsku blokadu naoružavanja i u miru ćemo izdržati lokalnu blokadu medija. Mediji su jako oružje ali istina je daleko jače”, napisao je Kapidžić.