Građani Živinica na ulicama proslavljaju pobjedu SDA-ovog kandidata za gradonačelnika Begana Muhića, koji je, kako navode iz SDA, u ovom gradu na danas održanim prijevremenim izborima odnio uvjerljivu pobjedu. Prijevremeni izbori održali su se zbog smrti Samira Kamenjakovića (SDA), prethodnog gradonačelnika Živinica.

˝U Živinicama je kandidat Began Muhić izvojevao ubjedljivu pobjedu od 59 posto na bazi od 80 posto prebrojanih glasova. Ovo je pobjeda kandidata SDA i partnera DF-a i drugih političkih subjekata. Ono što možemo kazati jeste da nastavljamo jednu otvorenu, svestranu i progresivnu politiku, kakvu je vodio rahmetli gradonačelnik Kamenjaković. Naš kandidat bit će gradonačelnik svima, bez obzira na stranačku opredijeljenost i on će se boriti za napredak Živinica i njihovih građana”, potvrdio je za Stav Muamer Zukić, inače predsjednik Kluba delegata bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

O tome da će čelni čovjek nastaviti razvoj grada prema viziji i načinu rukovođenja kakav je uspostavio rahmetli Kamenjaković, Muhić je ranije govorio za Stav.   

Osim Muhića, kandidati su bili još i: Ibrahim Čaušević iz stranke Glas naroda BiH, Zoran Knežević iz Građanskog saveza (GS), Hajrudin Kozarević iz Socijaldemokratske partije (SDP) te nezavisni kandidat Asim Aljić.