Imati velika stopala nije prednost. Osim pogleda znatiželjnika, kupovina cipela je noćna mora. Morate imati puno sreće da pronađete nešto što nije ružno, skupo ili oboje. Veliki je to izazov za Tanyu Herbert, 39-godišnju Amerikanku koja je službeno proglašena ženom s najvećim stopalima na svijetu. Prema mjerama koje su je učinile dijelom Guinnessove knjige rekorda, njeno desno stopalo dugo je 33,1 centimetra dok joj je lijevo nešto kraće sa 32,5 centimetra.

Herbert, koja živi u Houstonu, uvijek je bila krupna žena. Roditelji su joj bili viši od 1,90 metara, pa ona odmalena "nije imala izbora nego biti visoka". Srećom, ovo joj stanje, kako je priznala Guinnessovoj knjizi rekorda, nikada nije stvaralo problem sa vršnjacima. "Ne sjećam se da su me zbog moje visine maltretirali ili bilo šta slično. Zapravo, moji su se prijatelji jako brinuli o meni."

Od svojih školskih dana do danas nosi muške cipele, koje je puno lakše pronaći za njezinu veličinu. "Žene se bore da nađu ciupele američkog broja 12 ili 13, a ja imam 18. Možete pronaći muške cipele, ali pokušaj pronalaska ženskih cipela je nemoguć ili su iznimno skupe.”

Budući da nošenje muških cipela nije baš opcija koju voli, Herbert je uspjela pronaći način da napravi vlastitu obuću. Nakon što je podijelila svoj problem s nekim ženama koje imaju slična stopala, odlučila je preko interneta kupiti neke velike modele i onda ih kod kuće prepraviti "kako bi odgovarale mojim velikim stopalima“. Sada se ova Amerikanka nada da će popularnost koju je nedavno stekla nakon što je proglašena ženom s najvećim stopalima na svijetu "potaknuti kompanije koje proizvode obuću da budu inkluzivnije".