Znate li koje zemlje nije posjetio nijedan američki predsjednik u povijesti. Takvih zemalja, u koje nikada nije sletio AirForce One ukupno je 84– među njima su udaljena mjesta i male ostrvske države, ali ima i nekih zemalja bliže SAD-u koje također nikada nisu ugostile predsjednika ove države.

Centralnoamerička država Belize, Dominikanska Republika i Bolivija još nisu bili na putu šefa američke države, a neka druga mjesta, poput Surinama, samo su se našla na listi Ureda historičara State departmenta samo zato što je Air Force One trebao brzo zaustavljanje za punjenje gorivom.

Afrika je kontinent koji najmanje posjećuju američki predsjednici, sa samo 16 od 54 afričke zemlje koje su ikada bile destinacija predsjedničke posjete. Više neistražene teritorije za američke predsjednike može se naći I u Centralnoj Aziji, gdje se nijedan predsjednik nikada nije usudio otići.

Među zemljama u koje se nijedan američki predsjednik nije udostojio doći je i Srbija, ali to važi samo za Srbiju, ne i za bivšu Jugoslaviju, koju je posjetio predsjednik SAD-a Richard Nixon.

Izvor: Statista