U utorak je 32-godišnjak u Sjedinjenim Američkim Državama odrubio glavu svom ocu i pokazao je na internetu u videu koji je nekoliko sati bio dostupan. Rekao je da ga je ubio zbog "izdaje svoje zemlje". Razlog je taj što je njegov otac 20 godina radio za saveznu vladu i podržavao američkog predsjednika Joea Bidena.

Majka je bila ta koja je pozvala policiju nakon što je pronašla posmrtne ostatke svog supruga u njihovoj kući u Philadelphiji. Našla ga je u kadi, pored noža i mačete. Nekoliko sati kasnije, agenti su uhapsili ubicu nakon što je preskočio ogradu u objektu Nacionalne garde oko 160 kilometara od mjesta zločina.

YouTube video, dug više od 14 minuta, pokazao je Justina Mohna kako podiže glavu i govori ime svog oca. Iz policije su dodali kakmo se čini da je čitao tekst u kojem je poticao nasilje protiv vladinih zvaničnika i nazivao svog oca izdajnikom svoje zemlje. Michael Mohn bio je inžinjer Inžinjerskog korpusa vojske Sjedinjenih Država u okrugu Philadelphia.

Policija je saopćila da je supruga Michaela Mohna, Denice Mohn, došla kući i pronašla tijelo oko 19 sati u utorak. Policajci su pronašli tijelo, mačetu i krvave gumene rukavice. Denice Mohn rekla je policiji da su bijela Toyota Corolla njenog supruga i njen sin nestali.

YouTube je saopćio da je video, koji je prenesen, a ne emitiran uživo, uklonjen a kanal Justina Mohna zatvoren. Policija je rekla da je video bio na internetu oko pet sati.  U videu objavljenom nakon ubistva opisao je svog oca kao saveznog službenika, prihvatio razne teorije zavjere i naklapanja o Bidenovoj administraciji, imigraciji i granici, poreznoj politici, urbanom kriminalu i ratu u Ukrajini.