Bjeloruski trolejbusi, čija isporuka je kasnila, iako će ih građani godinama plaćati kroz kredit, nisu kupljeni da stoje u garaži, nego da budu u saobraćaju.

Nažalost, svega nekoliko njih je u saobraćaju.

Prije par dana je stigao još jedan dio njih, što mi je jučer rekao ministar, a i što sam vidio na slici koju je objavio ministar Šteta i to me iskreno raduje.

Međutim, ma iz kojeg ugla ih ministar Šteta slikao, ne može sakriti da još uvijek nisu svi stigli, a trebali su, još prošle godine.

Rekao sam, u istoj rečenici kao onaj dio koji su mediji svjesno istakli, da ću podnijeti ostavku ako su SVI trolejbusi koji su ugovoreni i koje smo platili stigli. Svi ugovoreni trolejbusi još nisu stigli.

Nadam se brzo hoće, jer plaćeni su veliki novac.

Znam da bi gospodin Šteta i ostali ljudi poput njega, a koji potpisuju u najmanju ruku sumnjive ugovore i ne izvršavaju ugovorene poslove, voljeli da više nisam zastupnik, ali ovaj put nisu dobili tu satisfakciju, fali im još trolejbusa...

S druge strane, mene 12,5 hiljada glasova građana Kantona Sarajevo obavezuje da nastavim raditi u Skupštini KS na ovakav način.

Iskreno, pošteno i bez oraha u džepovima.

Kada smo kod ostavki, Šteta je najavio da će podnijeti svoju ostavku ukoliko ne završi prvi dio rekonstrukcije pruge do augusta prošle godine.

Naravno, ni završene pruge, ni ostavke.

Kada je već ministra krenulo sa objavama, neka nam konačno pokaže sve ugovore koje krije za rekonstrukciju pruge i tačan iznos sredstava, koji je, samo dragi Bog zna za koliko, veći nego prvobitno ugovoreni.

Neka nam pokaže kojoj firmi, bliskoj SDP-u, daje preko 20 miliona maraka za sistem adaptivnog upravljanja saobraćajem...

Može nam pokazati i svoju diplomu "Visoke škole za uslužni biznis" sa Sokoca jednom fotografijom?

Valjda ih gore ne uče ovakvim mahinacijama.

Usput, tema moje diskusije nisu bili sami trolejbusi, nego kompletan Budžet Kantona Sarajevo, a koji je ponovo pun kreditnih sredstava i nedostatka vizije.

Cijelu diskusiju, koja zapravo i jeste izazvala paniku u redovima Trojke, objavit ću večeras.