Milorad Dodik je danas, nakon već do sada uobičajene kritike visokog predstavnika Schmidta i američkog ambasadora Murphya, ustvrdio jednu zanimljivu činjenicu – „da je predstavnik Schmidt Namjestio izborni zakon Hrvatima“. Premijer F BiH Nermin Nikšić Nikšić je također također nalazi u Mostaru povodom osvećenja Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru, te je izjavio da „su došli na noge HDZ-u“ i da su „spremni na kompromise“. Zatim su zvanice, na čelu sa srpskim patrijarhom Porfirijem, završili na svečanom donatorskom ručku.

"Budući da je svatko povrijedio svačiju svetinju, odnosno svetinju onog drugog, sada obnovljene svetinje daju mogućnost da se obnavljamo duhovno i da se, dolazeći u svetinje, molimo Bogu i uspostavimo mir s njim, a onda u isto vrijeme i mir među sobom. Onaj koji hoće imati unutarnji mir i mir s Bogom nemoguće je da ga ima samo za sebe, ako ga ne gradi i osigurava i za druge ljude. Tek kad se trudimo osigurati mir drugima, mir svojim bližnjima i susjedima, imat ćemo i mir u sebi", kazao je patrijarh Porfirije.

No, po društvenim mrežama njegovu priču o duhovnoj obnovi očito shvaćaju sa zadrškom jer kruži video kako njegova svetost Porfirije razdragano pjeva staru tradicionalnu četničku pjesmu, inače vrlo inspirativnu za djelatnost četničkih klanja kako u Drugom svjetskom ratu tako i u ratovima devedesetih i u Republici Hrvatskoj i u Republici Bosni i Hercegovini.  Očito da njegova svetost Porfirije još uvijek nespreman za dosezanje one količine mira koja garantira da ne povrijedi svetinju drugoga. A možda i nadođe, s obzirom na trojkine kompromise o kojima priča Nermin Nikšić.