Za film "Pannonica na zrnu soli" koji je početkom godine izazvao lavinu reakcija, uglavnom negativnih, iz budžeta Grada Tuzle izdvojeno je 45.000 KM.

Taj podatak navela je gradska administracija u odgovoru vijećniku Omeru Berbiću.

Film govori o izgradnji Panonskih jezera, ili kako kako je rekao na promociji režiser Dino Mustafić, o tome kako "jedan čovjek sa svojom ekipom vjeruje u ideju koji su zacrtali". Jedan čovjek je Jasmin Imamović, bivši gradonačelnik Tuzle, a priča koja se prodaje kroz ovaj uradak je ta da je Tuzla bila toliko ružna da su je zaobilazile čak i đačke ekskurzije, a onda se ukazao novi načelnik koji je izrodio Pannonicu i učinio da se Tuzlacima "napokon" nešto lijepo desi.

Jasmin Imamović baš i nije čovjek koji je sve osmislio, što su ranije za Faktor objasnili sagovornici iz Tuzle, ali činjenice nisu smjele pokvariti Mustafićev film koji veliča bivšeg gradonačelnika, sadašnjeg državnog zastupnika iz SDP-a.

- Novi nivo trošenja javnog novca: Grad Tuzla je platio 45.000 KM kako bi se snimio film u kojem se spominje da je grad Tuzla bio "ako ne najružniji, onda među tri najružnija grada u BiH" te da u njega "nisu dolazile ni đačke ekskurzije".

Film je u međuvremenu nestao - prokomentirao je federalni zastupnik Admir Čavalić (SBiH), objavljujući i odgovor gradske administracije o finasiranju projekta.

Novac je uplaćen preduzeću RTV 7 Tuzla d.o.o. koji je zvanično nosilac projekta, stoji u odgovoru.