U sjedištu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu za jutros je zakazana 268. redovna sjednica ovog izvršnog tijela. Sjednice Vlade u uvjetima pandemije se organiziraju uz maksimalno poštivanje Naredbi i Preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Vlada je, između ostalog, usvojila preporuke Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva koji se odnose na postepeno ublažavanje mjera koje uključuju i povratak navijača na tribine. Kako je navedeno, broj osoba koje mogu boraviti u zatvorenom prostoru će prema novoj odluci biti 50, dok na otvorenom može boraviti do stotinu osoba.

Tokom boravka na stadionima navijači će morati imati zaštitne maske i morat će poštovati zadatu fizičku distancu. Kontrolu poštivanja epidemioloških mjera na sportskim borilištima vršit će COVID redari.

Isto tako, novom odlukom dopušta se održavnje kongresa, konferencija i sličnih skupova na kojima učešće može uzeti maksimalno stotinu ljudi. No, ako postoji potreba za većim brojem ljudi, potrebno je da imaju negativan antigenski ili PCR test ne stariji od 48 sati, potvrdu o prebolovanom koronavirusu koja nije starija od šest mjeseci ili potvrdu o završenoj vakcinaciji.