Sport | 26.06.2022.

Mostarski Rođeni

Velež vatrometom i svjetlosnim performansom počeo slavlje 100. rođendana

S obzirom na to da ovaj fudbalski kolektiv slavi 100. rođendan, u toku juna u najvećem hercegovačkom gradu održano je niz aktivnosti, među kojima su promocije knjiga i izložbe, a centralna svečanost kojom se ova manifestacija završava najavljena je za sutra

R. I.

Fudbalski klub Velež danas slavi stotu godišnjicu osnivanja. Ovaj nogometni kolektiv s radom je počeo tačno 26. juna 1922. godine.

Ovim povodom navijači Veleža, poznati "Red Army", kasno sinoć su osvijetlili Mostar nezapamćenim vatrometom i svjetlosnim performansom, čime su obilježili prvih deset decenija postojanja voljene im ekipe.

S obzirom na to da ovaj fudbalski kolektiv slavi 100. rođendan, u toku juna u najvećem hercegovačkom gradu održano je niz aktivnosti, među kojima su promocije knjiga i izložbe, a centralna svečanost kojom se ova manifestacija završava najavljena je za sutra.

U Narodnom pozorištu Mostar večeras će biti održana i svečana akademija, čiji je početak zakazan za 20 sati, a svečanost će se nastaviti na gradskom trgu Musala velikim koncertom koji je najavljen za 22 sata.

Rođeni u jednom stoljeću dugoj tradiciji imaju osvojena tri trofeja: dva Kupa Maršala Tita i jedan Kup Bosne i Hercegovine. Velež je bio i tri puta viceprvak bivše Jugoslavije.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Selektor Doborac odredio bh. rukometaše za duele s Portugalom

Laktaši predstavljaju Srbiju, za Fantome je neuspjeh sve osim titule prvaka Evrope

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Kroz nogomet se godišnje opere 140 milijardi dolara