Nino Selimović, koji živi i radi kao pravnik u Londonu, je unuk reisa Mehmeda Džemaludina Čauševića. Čaušević je na dužnosti reisa bio od 1914. do 1930. godine. Selimović je komentirao aktuelnu situaciju u Bosni i Hercegovini te se osvrnuo na dešavanja u Stranci demokratske akcije. Njegov komentar objavio je Hayat a Stav ga prenosi u cijelosti.

Prvo sto trebate uraditi je gledati svojim očima, a ne tuđim.

Onda ćete vidjeti da Bakir (Izetbegović, op.a.) ne vlada 32 godine već mnogo manje. Da nije naslijedio stranku nego interesnu skupinu uhljupa, krimogenih neznalica, sirovih seljačina, kvazi mlado muslimanskih mindersa i nepotista.

Vidjećete i to da je čovjek napravio neviđenu čistku u toj stranci i riješio se najgorih. Minderašima prestao zapošljavati rodbinu nakon čega su pobjesnili.

Vidjećete da je niotkuda doveo Novalića koji se u svojoj firmi pokazao kao čovjek sa kičmom odbijajući da izvrši naredbu stranaca i otpušta radnike u Srebrenici.

Onda ćete vidjeti da je Novalićeva vlada najbolja vlada u historiji Federacije BiH. Onda malo pogledajte oko sebe: te turiste, te avione, tu gradnju, namjensku industriju, domaće firme. Zapitajte se je li se to sve moglo desiti slučajno?

Onda se osvrnite na spinove…

Raspitajte se je li ikada u istoriji Međunarodnog suda pravde uspjela i jedna revizija presude? 

Ja ću vam reći. Bile su samo četiri revizije i ni jedna nije uspjela.

Onda se raspitajte koliko je evropskih zemalja kupilo iste respiratore kao Boris Johnson i Fadil Novalić.

Poslije toga na trenutak zamislite da Bakir Izetbegović nije Alijin sin.

Uporedite ga sa drugim bh. političarima.

Koji od njih ima veće iskustvo, veću političku mudrost, na kraju krajeva veća m…?

Čovjek se učio islamu u kući, bošnjaštvu u Bošnjačkom institutu, o karakterima ljudi kad mu je otac bio u zatvoru, o organizaciji u ratu. Sazrijevao i kao čovjek i kao državnik i kad je konačno došao do stadija pravog političkog znalca svima je zasmetao i četnicima i ustašama i našim lažnim “međunarodnim prijateljima” .

Pogledajte šta je sve u zadnje vrijeme udarilo na tog čovjeka a on se još uvijek bori za svaki položaj za svaki rov i to taktički smireno ne gubi živce.

Ne bježi, ne kuka, ne kune i ne prijeti što bi svako drugi radio na njegovom mjestu.

Apsolutno najzreliji bošnjački političar od nezavisnosti do danas!