“Večeras moja porodica i ja prolazimo agoniju, jednu od težih koje smo doživjeli otkako smo se vratili u Potočare. Naime, moj suprug je večeras priveden od strane policajaca Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i, do trenutka objave ovog statusa, ja nemam informacije šta se s njim dešava”, napisala je malo iza ponoći 13. jula Adisa Omerović, supruga privedenog Mirsada Omerovića.

“Nakon objave jednog od portala u kojem se na najgnusniji način dovodi u kontekst moj suprug, naslućujem da je povod privođenja negodovanje koje smo izrazili povodom jučerašnjeg sramnog koncerta ispred crkve”,  dodala je Omerović.

“Moja djeca su uznemirena i zabrinuti smo za svoju sigurnost. Pozivam sve vas koji se kunete u Srebrenicu i Bošnjake, koji imate bilo kakav uticaj u društvu da mi budete pomagači u borbi za istinu i pravdu. Večeras je to moj suprug, sutra može biti bilo ko od vas. Moj suprug je preživjeo logor u Šljivovici u kojem je proveo 8 mjeseci i 10 dana preživjet ćemo i ovo ako Allah da”, završava svoju objavu Adisa Omerović.

Nju su neposredno nakon objave kontaktirali iz Patrie, a ona ih je uputila na Facebook stranicu Despotovina gdje su njenog supruga optužili za navodnu pripremu napada na Srpsku pravoslavnu crkvu. Povod za ovu optužbu poslužila ima je objava koju je 11. jula napisao Mirsad Omerović pitajući se šta se to u Srebrenici slavi na godišnjicu Genocida.

Adisa Omerović otišla je tokom noći u policijsku stanicu u Srebrenicu gdje su joj rekli da je njen suprug uhapšen po nalogu javnog tužioca.