Tuzlanski kanton od danas je bogatiji za 40 mlađih inspektora koji su svečano potpisali ugovore o radu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova TK.

Novouposleni inspektori veliki su potencijali MUP-a TK, a već sutra očekuju ih prve radne obaveze.

˝U trenutku kada smo u deficitu sa policijskim službenicima, mi smo potpisali ugovore sa 40 mlađih inspektora. Oni će već sutra biti na poslu. Obavljat će probni rad narednih godinu dana, a nadam se da će za 30 godina u MUP-u dočekati penziju. Njihova zadaća je zaštita lične i imovinske sigurnosti svih građana Tuzlanskog kantona˝, izjavio je ministar unutrašnjih poslova TK Hajrudin Mehanović.

Mlađi inspektori su završili obuku  koja je započela 10.  jula, a trajala je do 6. decembra 2023. godine. Obuku je pohađalo 45 kadeta, od toga 35 muškaraca i deset djevojaka. U ovoj generaciji odškolovano je pet kadeta za potrebe MUP-a Kantona 10 (Livno) i 40 kadeta za potrebe MUP-a Tuzlanskog kantona.

Među mlađim inspektorima koji su danas potpisali ugovor je i Josip Bošnjaković, koji je istaknuo da se za ovaj poziv i služenje svojoj zajednici, građanima Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine opredijelio s nadom da će uspješno odgovoriti svim zadacima.

˝Trudit ću se da posao obavljam pravedno, čestito i profesionalno u cilju zaštite imovine i prava svih građana Bosne i Hercegovine˝, naveo je Bošnjaković.