"Bez obzira na jezik ili vjeru, odgovornost svakog povrijeđenog djeteta je odgovornost cijelog svijeta. Kao predsjednica Glavnog ženskog ogranka AK stranke, najveće ženske nevladine organizacije na svijetu s 5,5 miliona članica i gotovo 600 hiljada aktivnih volontera, želim naglasiti da su prave žrtve rata žene i djeca.

Napadi na civile i novinare na dužnosti su sramota za čovječanstvo i protiv međunarodnog prava. Oni koji izravno gađaju civile i napadaju bolnice i škole neka odgovaraju pred međunarodnim pravom i savješću. Protiv smo sukoba i rata u Palestini koji ljudima onemogućuje pristup njihovim osnovnim potrebama i koji se vodi svim vrstama sramotnih metoda, čak ide toliko daleko da se bombardira bolnica u kojoj su sklonjeni bespomoćni ljudi.

Kao što je naš predsjednik i predsjedavajući gospodin Recep Tayyip Erdogan naglasio: “Čak i rat ima moral i zakon. Ne može postojati niti jedan razlog koji bi opravdao napad usmjeren na civile."

Prema podacima Populacijskog fonda Ujedinjenih naroda (UNFPA), 50.000 trudnica u Palestini nema pristup osnovnoj zdravstvenoj skrbi. Bez žena i djece, uključujući i one koji će se tek roditi; treba lišiti prava na život, zdravlje, stanovanje i obrazovanje. Svi smo odgovorni za živote 50.000 majki i 50.000 djece koja će se roditi.

Pozitivan utjecaj žena u mirovnim naporima činjenica je koju prihvaća cijeli svijet. Radi zaštite žena i djece, pozivamo nevladine udruge i političke snage usmjerene na žene i djecu, da poduzmu korake dajući prioritet ljudskim vrijednostima i prosudbama usmjerenim na zaštitu prava na život, kao temeljnog ljudskog prava.

U svijetu u kojem se ubijaju djeca nijedan razlog nije pravedan. Kako bismo zaustavili krvoproliće, svi moramo preuzeti inicijativu i podržati mirovne napore. Pozivamo sve ženske organizacije koje se bore za prava žena diljem svijeta da djeluju za trajni mir, prije svega za zaštitu prava na život žena i djece u regiji.”