Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine u posljednjih nekoliko sedmica održala je više od trideset službenih, te značajan broj neslužbenih diplomatskih susreta sa zvaničnicima širom svijeta.

Tokom svoje diplomatske turneje ministrica Turković posjetila je mnogobrojne svjetske metropole o čemu je javnost informirala i na zvaničnim društvenim mrežama

"Proteklih nekoliko sedmica imala sam više od 30 službenih i veliki broj neslužbenih sastanaka sa visokim zvaničnicima, šefovima diplomatija, kongresmenima, senatorima i članovima parlamenata. Obišla sam prijestolnice poput Vašingtona, Londona, Berlina, Štokholma, učestvovala sam na velikim multilateralnim skupovima u Barceloni i Štokholmu.

Posebno je značajan samit OSCE u Švedskoj, gdje mi je ukazana čast da govorim na svečanoj večeri, a takva je čast ukazana još samo ministrima Lavrovu i Blinkenu te ministrici Truss iz Velike Britanije. Poslali smo snažne poruke na skupu 47 država.Gdje god smo došli, dobili smo jasnu i nedvosmislenu podršku za Bosnu i Hercegovinu, njen teritorijalni integritet, suverenitet i evropsku budućnost", naglasila je Turković.