Kompanija Turkish Airlines premašila je prosjek od 1.000 avionskih letova dnevno, što je rekordni nivo poslovanja od početka pandemije COVID-19 i pokazatelj uspješnog poslovanja te kompanije u perioda normalizacije stanja, javlja Anadolu Agency (AA).

U petak je Turskih Airlines realizirao 1.065 letova širom svijeta, što je za 23,4 posto više od 15-mjesečnog dnevnog rekorda kojeg je ta kompanija ostvarila od 4. juna.

"Poduzeli smo sve potrebne mjere, usredotočeni na budućnost, a sada napredujemo s boljim rezultatima na svakom koraku", naveo je u saopćenju izvršni direktor Turkish Airlinesa Ilker Ayci.

On je najavio da će ta kompanija nastaviti povećavati brojke dnevnih letova i putnika.

Podsjećajući na to koliko je pandemiju prošle godine snažno pogodila zrakoplovni sektor i dovela do obustave letova, iz Turkish Airlinesa su naveli da je putnička potražnja počela rasti zahvaljujući distribuciji anticovid vakcina, ublažavanju ograničenja putovanja i početku ljetne sezone.

Posebno je povećano potražnja letova ka Turskoj.

"Turkish Airlines je 25. juna letio za Tursku s faktorom popunjenosti od 75,3 posto, dok je popunjenost na letovima iz Turske iznosila 68,2 posto", navodi se u saopćenju.

Kompanija Turkish Airlines osnovana je 1933. godine i ima flotu od 367 putničkih i teretnih aviona koji lete na 323 svjetske destinacije, uključujući 273 međunarodne i 50 domaćih.