Ovih se dana sastala sarajevska “Trojka” da napravi plan za zajednički nastup na općim izborima sljedeće godine. Konstruktivni razgovori, velike ideje, osluškivanje želja “građana” rezultiralo je genijalnim zaključkom o zajedničkom kandidatu za člana Predsjedništva BiH. Kandidat treba biti “stranački neutralna, ali po integritetu jaka osoba koja bi donijela pobjedu u utrci za Predsjedništvo”.

Kad već lideri tih stranaka nemaju hrabrosti kandidirati se za tu poziciju i stati na crtu (Fahrudin Radončić je svakako ispod nje), vrijedi onda pokušati s javnim oglasom za zapošljavanje kandidata na izborima.

Trojku je ovih dana baš nekako i krenulo sa “revolucionarnim” idejama, tako da traženje kandidata za izbore putem oglasa ne odudara od aktuelnih trendova. Neki tvrde da je ova pozicija već popunjena i da je kandidat Denis Zvizdić. Gatački a ne stranački, nikome ne pripada, barem zvanično. Nezvanično je NIP, liči na njihove kadrove jer puno priča a ništa ne radi, ali to nije ni važno.

Idealan kandidat ali se još uvijek nije zvanično prijavio na konkurs. Zlobni jezici tvrde da nekima u “trojci” smeta njegova biografija i 30 godina staža u SDA. Ali su to vjerovatno samo šuškanja. Jer dugačak staž u SDA postao je ključna referenca za čelne pozicije u strankama trojke.