Prije dva mjeseca domaća javnost je upoznata s Elmedinom (namjerno ne navodimo prezime kako ga dodatno ne bismo reklamirali) koji živi u Busovači i ima dvije žene. Elmedin ima trideset dvije godine, njegova vjenčana supruga s kojom ima troje djece ima dvadeset osam godina, a druga žena Ukrajinka, koju je doveo iz Njemačke, ima 44 godine.

Da cijela priča bude još bizarnija, maloljetno troje djece se pojavljuje i u videima koje snima ova trojka. U prvim objavljenim videima sam Elmedin govori kako ni njegov otac nije bio prihvatio da dovede drugu ženu, te su ga zbog toga i izbacili iz kuće pa je na kredit kupio kuću. Međutim, kada se u medijima počelo pisati da bi Socijalni rad Elmedinu mogao oduzeti troje djece, a ujedno, Elmedin je pomoću svoje bolesne priče o životu s dvije žene „koje se paze kao sestre“ počeo zarađivati i neke parice, roditelji mijenjaju priču te govore kako stoje iza Elmedina te da dok su oni živi djeci ništa neće faliti.

Roditelji prve supruge Fatime su itekako potreseni, te ni na koji način ne prihvataju tu situaciju, ne žele nikakvu pomoć, pozivaju kćerku da im se vrati, da ostavi „tu budalu“, dok brat Fatime uopšte ne priča s Elmedinom i jedina mu je želja da se sestra izvuče iz te priče, ali kako govori opet u videima, ništa ne može. Ništa neobično u suštini, svaka normalna porodica bi i reagirala na taj način i patila zbog kćerke, odnosno sestre.

Dok se, nažalost, sve više događa nasilje nad ženama, dok takozvani očevi, odnosno monstrumi, ubijaju majke svoje djece, i to pred njihovim očima, dok djeca svakodnevno ispaštaju, a žene traže način kako što prije otići u Sigurnu kuću, u isto vrijeme popularan je postao i Elmedin samo zato jer ima dvije žene. Jako bitna činjenica jeste da se iz videa može zaključiti da je prva žena imala samo osamnaest godina kada se udala za Elmedina i to nakon veze kraće od mjesec dana. Znači, u pitanju je tek punoljetna djevojka koja je odmah postala majka. Također, bitna stvar se uočava i na profilu društvene mreže same Fatime, a to je da se radi o ženi koja voli svoga muža, ali prema sadržajima koje objavljuje, vidno je nesretna. Na jednoj profilnoj slici, gdje jedna žena davi drugu, stoji natpis „ne diraj ono što je moje“, po čemu se može zaključiti da ova nesretna žena uopće nije prihvatila situaciju u kojoj se nalazi.

Sada, dok im je malo „slava“ udarila u glavu i dok zarađuju zbog uvrnute porodične situacije koja se pretvorila u rijaliti, svi tvrde kako su sretni i skladno žive. Međutim, u svojim inicijalnim obraćanjima prva supruga Fatima otkriva kako je pronašla poruke u muževom telefonu, kako to većinom i biva kada je u pitanju varanje. Zatim također govori kako joj je teško palo kada joj je muž rekao da želi dovesti drugu, da je plakala, da nije mogla prihvatiti i slično. Ali kako je broj videa rastao, a samim time i broj konvertibilnih maraka, tako je i Fatima očigledno počela bolje glumiti, pa sada svi žive „sretno“.

A cijelu priču je još popularnijom napravio naš „umjetnik“, nekadašnji v. d. predsjednika Nadzornog odbora Zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Kantona Sarajevo, te trenutni vijećnik u Općinskom vijeću Centar Sulejman Memo Haljevac. I možda najbitniji dio njegove karijere jeste i pobjeda u rijaliti šou Farma, što se u poplavi balkanskog TV šunda trebalo valjda promatrati kao veliki uspjeh. Također, on je direktor i Hype TV, na čijem YouTube kanalu upravo promovira Elmedina i njegov život s dvije žene. U tim videima „umjetnik“ Memo Haljevac i vijećnik u općini gdje bi valjda trebao zastupati građane ispituje Elmedina kako se to može s dvije žene, s kojom više spava, kako spava i ostale detalje koji se tiču spavaće sobe. Promovira se kako Elmedin troši hiljadu eura da bi obukao svoje dvije supruge, dok se o djeci govori samo kako „imaju sve“. Ono što je sigurno – zdrav, normalan porodični život zasigurno nemaju.

Hype TV je najavila i rijaliti šou s ovom (ne)porodicom, odnosno život koji prate kamere, te će javnost moći da prati kako to čovjek živi s dvije žene, a sve u cilju veće gledanosti i lahke zarade.

Ono što je još žalosnije jeste da u opisu Hype TV na internet-stranici stoji da je ovaj TV kanal „stvoren s namerom da se tinejdžeri i mladi zabave uz svoje omiljene balkanske zvijezde“. S pravom se pitamo, šta je to što se pokušava nametnuti mladima kao zabava? Život u kojem ispaštaju djeca, koja u živom prijenosu moraju prihvatiti neku vrstu maćehe uz živu majku i glumiti da su sretna. Haljevac najavljuje kako je potpisan ugovor za „Elmedinov harem – život s tri žene“. Najavljuje se, dakle, i treća žena, zanemarujući činjenicu da je jedno dijete već krenulo u školu, da njegovi vršnjaci koriste internet, te da upravo zbog tih stvari može prolaziti kroz razna ismijavanja, vrijeđanje, odbacivanje od  prijatelja i slično. I druga djeca će krenuti u školu, a sve to će ostati zabilježeno na internetu i sutra treba da nose stigme zbog svojih roditelja.

Postoje li nadležne institucije koje bi trebale što prije ispitati cijeli slučaj dok djeca psihički ne obole ili dok se ne desi neko zlo, a zatim eventualno zbrinuti troje maloljetne djece? Postoje li nadležne institucije koje mogu općinskom vijećniku zabraniti da medijski iskorištava jednu porodicu i mladima promovira nešto što je zabranjeno u našoj državi, a zasigurno štetno za djecu? Hoće li iko čuti vapaj Fatiminih roditelja te pokušati spasiti i nju i djecu? Hoćemo li makar ovaj put reagirati prije nego što bude kasno?