Iznenade nas iz takozvane "osmorke" svaki dan svojim glupostima, ponižavanjem i podaništvom, no ono što je danas ispalio Sevlid Hurtić, nažalost ministar ljudskih prava i izbjeglica u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, već sada kandidira za najgluplju izjavu godine.

Hurtić je danas boravio u Zagrebu, tamo je stigao kako bi, kako je objavljeno, potaknuo inicijativu da Bošnjaci u Hrvatskoj imaju zasebnu izbornu jedinicu.

„Tražit ćemo da Vlada RH pokrene inicijativu da Bošnjaci u RH imaju zasebnu jedinicu, o tome smo danas razgovarali. Naravno, treba promjena Ustava, to je nešto što je nama kao Bošnjacima, koji su u Hrvatskoj nacionalna manjina, veoma značajno i ja se nadam da će biti, kao što drugi traže, promjene Izbornog zakona u BiH”, izvijestio je Hurtić.

I onda je ispalio glupost kakvu samo neko koga Dodik i Čović u rakijskom podrumu selektiraju u “muslimansku reprezentaciju, može kazati.

„Danas smo došli u posjet Hrvatskoj, bili smo u Ministarstvu vanjskih poslova, došli smo i u Sabor i ja se nadam da se predsjednik vaše države Milanović neće naljutiti. Kupili smo parfem, sapun, okupali smo se i došli smo čisti u Republiku Hrvatsku”, poručio je ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Aluzija je to na Milanovićevu izjavu staru tri godine, kada je, govoreći o građanskoj BiH, kazao da je “to daleki san, ali prvo sapun, a onda parfem”. Tako prenosi HiNA. 

Hurtiću, jasno, nije jasno šta je rekao, kako se obrukao i kako se ponizio u zemlji iz koje je stigao plan oktroiranja vlasti, no jasno je svakome ko to sluša i gleda sa strane, jasno je s kakvim diletantom, da ne kažemo kakvu goru riječ, imamo posla.

I jasno je svakome zašto je takav, servilan a neduhovit k’o kakva hrvatska televizijska serija, instaliran u ministarsku fotelju.

Bošnjak po mjeri Gruda i Laktaša, jedan od onih koji i danas, u 21. stoljeću, tvrde da nema ljetovanja bez Zaostroga i Makarske.