Ujedinjeni Arapski Emirati otvorili su svoju prvu pivaru u Abu Dhabiju nakon desetljeća ograničenja proizvodnje alkohola.

Nova ustanova, nazvana Craft by Side Hustle, sadrži mikropivaru i gastropub, a otvorena je u subotu u trgovačkom centru Galleria Al Maryah Island.

"Kao osnivači lokalnog craft pokreta, shvaćamo odgovornost koja nam je dodijeljena te smo i ponizni i oduševljeni otvaranjem prve craft mikropivare u Abu Dhabiju", rekao je suosnivač Side Hustle Brews and Spirits Chad McGehee lokalnim medijima uoči otvorenja.

"Obvezujemo se pružanju inovativnih i autentičnih iskustava (hrane i pića) dostojnih visokih standarda UAE."

Alkohol je ograničen u Ujedinjenim Arapskim Emiratima otkad su utemeljeni 1971., iako su različiti Emirati zadržali različite razine zabrane.

Desetljećima je Dubai bio vrhunska komercijalna i turistička destinacija, dijelom i zbog manje strogih zakona o konzumaciji alkohola.

U januaru je emirat obustavio porez od 30 posto na prodaju alkohola, što se smatralo “pozivom” za zapadne turiste i strance.

Prema domaćim izvještajima, suspenzija će u početku trajati probno razdoblje od godinu dana.

Emirat Sharjah još uvijek drži potpunu zabranu konzumacije alkohola.

Pivara Side Hustle prva je otvorena prema promjeni pravila 2021. u Abu Dhabiju koja dopušta vlasnicima licence za alkohol da fermentiraju alkoholna pića za konzumaciju na licu mjesta. Cijena jednog piva iznosi 12,5 dolara.