Rat između zaraćenih strana – Srđan Mandić s jedne i Općinski odbor Naroda i pravde s druge strane – pred samo održavanje referenduma o opozivu načelnika Mandića dobija nove obrise. Sada je lokalni ogranak NiP-a prozvao ovog istaknutog člana Naše stranke zbog, kako su naveli, web stranice Općine Centar koju je platio više od 70.000 KM.

Kako su istakli, web stranica naručena je za potrebe Općine Centar Sarajevo i to od ponuđača Promotim d.o.o., čiji je partner i menadžer prodaje potpredsjednik Naše stranke Alen Girt, kažu iz NiP-a Mandićev drug, šef kluba vijećnika u ovoj lokalnoj zajednice te jedan od najglasnijih protivnika njegovog opoziva.

“Glasni borac protiv opoziva i prepošteni Girt već skoro 12 godina radi u Promotim d.o.o., a slike po društvenim mrežama sa upravljačkom strukturom ovoga preduzeća, Aldi Halilovićem i Rankom Tankošićem ni ne krije. Potrebno je istaći da je najprije sa istim ponuđačem 25.03.2023. godine zaključen direktni sporazum za održavanje stranice, a potom isti ponuđač, Girtov poslodavac, prolazi na javnom tenderu u julu mjesecu za iznos od 70.200 KM”, stoji u pismu javnosti koje potpisuje OO NiP Centar Sarajevo.

S obzirom na to da je u tekstu spomenut i Aldi Halilović, vrlo je bitno istaći i nekoliko stvari iz njegove biografije. On je, naime, nekadašnji generalni sekretar Foruma mladih Socijaldemokratske partije (SDP) i kandidat ove stranke za Parlament Bosne i Hercegovine te novinar portala Buka iz Banje Luke koji je jednom prilikom na svom Facebook profilu pisao gnusne stvari o hapšenju generala Armije RBiH. Tačnije, kada je prije nekoliko godina uhapšen general Atif Dudaković on je na društvenim mrežama napisao “da je previše kuknjave oko nekoga ko je pred kamerama naređivao strijeljanje zarobljenika”.

Na samom kraju, ukoliko građani budu za opoziv Srđana Mandića, navodi se da će biti zatražena sveobuhvatnu reviziju poslovanja Općine Centar.