Stranka za Bosnu i Hercegovinu ostala je bez još jedne zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo nakon što je Elza Gaković odlučila istupiti iz ove političke organizacije. Ovu informaciju potvrdio je čelnik ove političke stranke Semir Efendić te načelnik sarajevske Općine Novi Grad, ali je također obrazložio šta se iza svega krije.

“Munir Gaković, muž od kantonalne zastupnice SBiH Elze Gaković, tražio je od mene prvo da radi u Općini u Odsjeku za javne nabavke jer je išao na neke kurseve o javnim nabavkama iako je završio fakultet za sport, a nakon toga je tražio i da bude direktor/upravnik bazena Dobrinja. Dotični je inače zaposlenik JP Olimpijski bazen Otoka”, napisao je.

Kada to što je tražio nije dobio, ističe da Elza Gaković napušta klub SBiH u Skupštini KS, jer je to isto ili nešto slično, prema njegovim riječima, očito obećao neko drugi.

“Lično osjećam potrebu da se izvinim građanima Kantona Sarajevo i članstvu SBiH što se takva osoba uopće našla na listi i na poziciji koja je omogućila prolazak u Skupštinu KS. Kako ona, tako i Admela Hodžić koja je istupila prije dva mjeseca. Za njih je i broj od 2.000 ličnih glasova nedostižan i misaona imenica, a izborni prag za Skupštinu KS bio je oko 7.000. Dakle, odnijele su mandate koji nisu njihovi i s njima dalje trguju, na svoju sramotu. Matematički to predstavlja neki gubitak, ali politički i ljudski ne znači ništa i bez njih ćemo sigurno biti jači i bolji”, naveo je Efendić.

Na kraju je istakao kako je uvjeren da je bolje što takve osobe više nisu s njima, “jer s njima nema napretka nikome, ni stranci, ni narodu, ni državi”.