Opoziv Srđana Mandića, načelnika sarajevske općine Centar koji je danas pokrenuo NIP je pokušaj ove stranke da se distancira i ˝opere ruke˝ od načelnika kojeg su sami izabrali i koji je već sad službeno najgori načelnik općine Centar ikada, navodi SDA Centar.

˝Na izborima 2020. godine Trojka je vodila brutalne napade na SDA i obećavala čuda i velike promjene, a građani su dobli njihovu sumanutu međusobnu borbu za podjelu izbornog plijena i na kraju opoziv svojih načelnika Mandića i Hadžibajrića te pripremu opoziva Tanovića, a od strane Naše stranke opoziv načelnika Ilidže Muzura˝, navodi se u saopćenju.

Projekat Trojke je, podsjećaju, nastao u Sarajevu, a taj eskperiment danas doživljava svoj vrhunac štetnosti na državnom i federalnom nivou, ali u Centru počinje njen konačni kraj.

˝Podsjećamo javnost na izjavu predsjednika NIP-a Elmedina Konakovića da je Srđan Mandić priča zbog koje je ponosan na svoje Sarajevo i kako je on ´uneredio´ tadašnjeg načelnika i generala Armije RBIH. Danas njegov NIP u Centru koji vodi sin Kemala Ademovića, uprkos Konakovićevom stavu da se ne ide u opoziv Mandića, glasa za opoziv. NIP glasa protiv Konakovića, ironija ali i konačno pravda te početak obračuna dvije struje u NIP-u za prevlast u stranci˝.

Odgovornost i kaznu za štetu koju proizvodi Trojka, ističu iz SDA Centar, na narednim izborima podjednako moraju podnijeti i Mandić i NIP koji predvodi većinu u Centru, dok je SDP svakako samo nijemi posmatrač svih procesa.

˝SDA neće učestvovati u sukobu NIP-a i Mandića jer je naš odgovor jesmo li za opoziv svakako DA, ali pod uslovom da u historiju loše vlasti zajedno idu i Mandić i NIP koji ga je izabrao na prošlim izborima˝, poručuju iz SDA Centar.

Podsjećamo, inicijativa za Mandićev opoziv prihvaćena je danas s 18 glasova ˝za˝, dok su dva vijećnika bila protiv, a jedan suzdržan. Nakon što mu je izglasan opoziv, Mandić je napustio sjednicu Općinskog vijeća, a ubrzo se oglasio putem društvenih mreža, gdje je napisao:˝Idemo dalje˝.