Meč je odigran u sjajnoj atmosferi, a više od 20.000 navijača na stadionu “Asim Ferhatović Hase” vidjelo je dosta otvorenu utakmicu sa obje strane.

Gruzijci su ofanzivno ušli u meč i imali dvije velike prilike u razmaku od svega minut. Prvo je udarac Arabidze izblokirao Aničić, da bi Gigouri šutirao glavom iz dobre pozicije ravno u čuvara mreže domaćih Šahinovića.

Koševo je proključalo u 12. minuti kada je Ziljkić iz teške pozicije loptu ubacio u gol nakon ubačaja Kyeremeha.

Nakon gola Bordo ekipe napadi Torpeda su splasnuli i Sarajevo je uspostavilo ravnotežu na terenu. U drugom poluvremenu igrači jednog i drugog tima prikazali otvorenu igru, gol je visio u vazduhu.

Igrala se sudijska nadoknada vremena kada je Sarajevo trebalo privesti susret kraju, ali onda je uslijedio šok za sve na koševskom stadionu. Gigauri je u gužvi nakon jednog centaršuta sa lijeve strane matirao Šahinovića koji je ostao ukopan u mjestu i susret je tako otišao u produžetke.

U dodatnim minutama ekipe su se malo povukle, pa nekih značajnijih prilika kao u regularnom dijelu utakmice nije bilo. Kako u produžecima nije bilo golova uslijedili su jedanaesterci u kojima je gruzijski tim imao više sreće i znanja te je sa 4:2 prošao dalje.