Sabahudin Topalbećirević, naš poznati sportski komentator pohvalio se na društvenim mrežama da je upoznao i intervjuisao Michaela Jordana, najboljeg košarkaša svih vremena, a objavio je i fotografiju s ovim vrhunskim sportistom, na kojoj drže bh. zastavu.

Popularni Baho od početka ove godine radi na filmu o životu i karijeri Tonija Kukoča, a tokom snimanja upoznao je brojne uspješne sportiste koji su igrali sa ili protiv Kukoča.

˝Ni u najluđim snovima nisam mislio da ću upoznati, provesti vrijeme i snimiti, prema svim podacima, najboljeg igrača svih vremena Michaela Jordana! Izjave ne daje gotovo nikako, živi miran život na Floridi, ali kada smo ga kontaktirali i objasnili da radimo priču o Toniju, pristao je odmah na snimanje. On mnogo voli i poštuje Tonija˝, naveo je.

Dodajući da mu se ostvario san svakog sportskog novinara, Topalbećirević je zaključio da su oni koji su ostvarili svoj život i postigli najveće uspjehe, zapravo najjednostavniji ljudi.

˝Moje Bosance i Hercegovce pozdravlja Michael Jordan, možda ga i vidimo na jednom od narednih Simposara, a do tada, sa nevjerovatnim uzbuđenjem očekujem svjetsku premijeru filma o Toniju Kukoču u Sarajevu, 13. septembra ove godine. U filmu pored Jordana govore brojne druge zvijezde koje smo, na našu radost, gledali 90-tih godina. Kakva će to priča biti˝, oduševljen je Topalbećirević.