Heroj odbrane Igmana Čedomir Domuz poginuo je 30. jula 1992. godine na Rogoju na dužnosti komandira izviđačko-diverzantskog voda kao pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Bosne i Hercegovine. Tog dana zajedno s njim krv za slobodu naše zemlje prolio je i Smajo Somo, najstariji borac na ratištu. Saborci pokojnog Čedomira Domuza sjećaju se da je pored partizanskog spomenika na Brezovači, na planini Igman, jednom prilikom rekao “da će nakon 98 sahranjenih partizana on biti 99. sahranjeni na tom mjestu, a na to je njegov saborac Adnan Došlić rekao da će on biti stoti”, Nažalost, tako je i bilo...

Iako su prve linije bile na maloj udaljenosti, saborci su Čedomira Domuza ukopali, prema njegovoj želji, upravo na Brezovači, a agresori mu ni mrtvom nisu dali mira. Iščupali su bašluk na kojem je pisalo njegovo ime i odnijeli ga u Hadžiće. Porodica je drveni bašluk pronašla tek nakon reintegracije Hadžića, a na njemu su četnici ispisali riječi “Alijin bojovnik”.

Uz sječanje na ovog heroja, ovom prilikom objavljujemo djelimični snimak sahrane na kojem je prikazana i dirljiva scena posljednjeg opraštanja Čedine majke s tijelom poginulog sina.