To je najiščekivaniji roman o crvenom svjetlu u hodnicima Westminstera: napisala ga je 32-godišnja bivša savjetnica Borisa Johnsona, poznata kao "Gazela", zbog svoje seksi građe, i obećava da će učiniti da više od jednog poslanika pocrvene zbog eksplozivne mješavine seksa i politike. Zove se «Whips», što na engleskom znači vođa parlamentarne grupe, ali i bič …: a u naraciji ima mnogo seks igračaka.

Knjiga Cleo Watson , koja bi trebala biti objavljena u maju, govori o tri mlade žene koje se probijaju u političkom svijetu kojim dominiraju korupcija i nesposobnost : "Ljepota, mladost i donji dio u obliku breskve imaju svoju vrstu moći" , napominje autorica. I na osnovu toga se dešava sve: tjelesna okupljanja na stolovima kancelarija parlamenta, u pres sali, čak i u premijerovoj seoskoj rezidenciji. U jednoj kultnoj sceni, čak i zastupnica svjedoči pred komisijom Predstavničkog doma dok se potajno igra vibratorom. Naracija počinje izazovom u vodstvu nakon smjene nejakog premijera, po uzoru na Theresu May: i tu je ljupki portret raščupanog i neurednog poslanika, koji ne može ne podsjetiti na Borisa Johnsona. U stvarnom životu, za bivšeg premijera Cleo je radila u Downing Streetu kao "šef prioriteta i kampanja": ali u stvari, kako je napisala u časopisu Tatler, "moja je uloga bila mnogo bliža tome da budem Borisova dadilja".

Bilo je to doba Covida, kada je svo vladino osoblje prolazilo kontinuirane testove, a zadatak provjere Johnsonove temperature pao je na Gazelu: „Učinila sam to – rekla je Cloe – nadvivši se nad njim (sa ili bez potpetica – generalno smatram da je od pomoći fizički izgled): s jednom rukom na kuku, drugom sam mahala oralnim termometrom i rekla: „Opet je vrijeme, premijeru!“ A on, koji nije propustio priliku za dobru šalu, poslušno se sklupčao".

Cleo je u Downing Street doveo Dominic Cummings, Johnsonov 'Rasputin', ali prije dvije godine, vjerovatno na insistiranje Borisove žene, Gazeli su pokazana izlazna vrata. Ali sada ona imati posljednju riječ.