Play-off NBA lige, finalna borba za šampionski prsten, započela je sinoć. Dvojica košarkaških reprezentativaca Bosne i Hercegovine Luka Garza i Jusuf Nurkiću borbu za prsten šampiona ušli su međusobnim duelom njihovih timova Minnesota Timberwolvesa i Phoenix Sunsa, a Minnesota je slavila uvjerljivu pobjedu rezultatom 120:95.

Nurkić je na parketu proveo nešto više od 26 minuta te je ubacio devet poena uz četiri skoka i dvije asistencije, a Garza je dobio priliku za igru na tri i po minuta prije kraja kada je sve bilo riješeno. Zabilježio je za kratko vrijeme jedan skok i pet poena.

Timberwolvesi su tako poveli sa 1:0 u seriji, a i u drugoj utakmici će biti domaćini, nakon čeka će Sunsi dva puta biti domaćini.
Anthony Edwards je presudio gostima sa 33 poena, devet skokova i šest asistencija, dok je Karl-Anthony Towns ubacio 19 poena uz 7 skokova, a Alexander-Walker 18 poena, dok je dobru partiju pružio sjajni francuski centar Rudy Gobert sa 14 poena i 16 skokova.

U redovima poraženih Sunsa najbolji je daleko bio Kevin Durant sa 31 poenom, dok je Devin Booker ubacio samo 18 poena, a Bradley Beal 15.