Ovaj je članak mogao nositi različite naslove. Štaviše, nekima se gornji naslov može činiti smiješnim. Postoji li ikakva razlika između Sjedinjenih Država i Izraela, posebno u vezi sa trenutnim sukobom u Gazi? Izrael podržava SAD, a američka administracija snažno podržava cioniste.

Ko je ubica djece koja umiru u Gazi? Je li glavni vođa, poput Adolfa Hitlera, ili cijeli mentalni sklop iza njega? Možemo si postaviti desetine pitanja u vezi s tom problematikom.

Bog je stvorio ljudska bića i poslao religije i poslanike da spriječe ljude u krvavim pohodima i kolju jedni druge poput životinja. Kulture, civilizacije, filozofije, obrazovne institucije i sav taj hiljadama godina ulagani trdu trebali su držati ljude u skladu s ljudstvom i podalje od zvjerstva. Ali ako pogledamo šta cionisti rade Palestini u Izraelu, vidimo da su svi ti napori bili uzaludni jer ljudski mir još uvijek ovisi o vrijednosnom sudu, moralu, zakonu ili dogovoru kroz religiju.

Postoje neka pravila kojima su današnja ljudska bića obavezna. Budući da niti jedno od ovih pravila kojih se ljudska bića pridržavaju nije obavezujuće za cioniste, nijedna od vrijednosti koje ljude čine ljudima nije važeća za cioniste.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu ne mari za međunarodnu zajednicu jer nastavlja ubijati djecu, a SAD ga podržavaju. Dok demokrati i Netanyahu nisu u dobrim odnosima, i republikanci i demokrati u SAD-u stidljivo podržavaju Izrael kako bi pridobili izbornu podršku jevrejske zajednice. Američki političari također se smrtno boje medija pod kontrolom Jevreja.

Čak i uz nisku razinu osjetljivosti, pripadnik ljudske vrste imao bi refleks i humanitarni stav protiv zločina i genocida u Palestini. Sve evropske države i SAD osuđeni su na cioniste, koji su poput mafijaške rulje zauzeli mozak zapadne kulture. Bidenova administracija najteže proživljava ovaj paralizirajući cionistički napad i platit će cijenu.

Sada Netanyahu, Adolf Hitler 21. stoljeća, uvlači cijelo čovječanstvo u rat pred očima američke vladajuće elite. Ali postoji i javno mnijenje u SAD-u koje bi trebalo uzeti u obzir. Demokrati, koji podržavaju Izrael u korist dobijanja potvrde cionističkih medija i finansijskih institucija, također trebaju podršku širokih masa naroda.

Demokratska stranka i predsjednik Biden, koji je na početku rata podržavao Izrael, nastoje obustaviti ove napade jer strahuju za vlastite pozicije. Nakon što je Biden posjetio regiju, izjave iz SAD-a bile su da ne bi trebalo biti kopnenog rata i da Izrael treba prestati s napadima. Međutim, Netanyahuov odgovor na ovu reakciju bio je bombardiranje bolnice koju su osnovali kršćani nakon što su dobili blagoslov 40-ak rabina. U međuvremenu, nije bilo problema s izraelskim ubijanjem djece ili pucanjem na bogomolje. Nastavili su s genocidom, ali napad na bolnicu bio je izravan odgovor Bidenu.

Danas Izrael ubija bebe, provodi etničko čišćenje i masakriranje, ali zapravo će se Biden suočiti s posljedicama gubitka izbora. Svi znaju da samo finansijska podrška cionističkih organizacija i podržavanje cionističkih medija u izbornim kampanjama neće održati predsjednika SAD-a na dužnosti. Ako polovina muslimanskog stanovništva koje živi u SAD-u ne glasa za Bidena, Biden ne može zadržati svoje mjesto.

Stoga je pitanje Netanyahua direktno postalo problem predsjednika Bidena, a bitka se doista vodi između njih dvojice. To je naglašeno izvještajem koji je nedavno procurio koji ukazuje da je Netanyahuovo vrijeme isteklo i da će uskoro napustiti svoje mjesto. Uklanjanje Netanyahua s dužnosti i zaustavljanje rata sada je postalo obaveza za Bidena.

İhsan Aktaş je predsjednik uprave istraživačke kompanije GENAR. Akademik je na Odsjeku za komunikacije na Univerzitetu Medipol u Istanbulu a ovaj je komentar napisao za Daily Sabah.