Ramiz Salkić, potpredsjednik Stranke demokratske akcije i jedini zastupnik te stranke u Narodnoj skupštini entiteta RS odgovorio je na skandalozne prozivke kandidata Narodnog fronta Jelene Trivić za načelnika Bratinca Srđana Rankića.

"U svojoj vjeri na svojoj zemlji! Ponosno podignute glave i čista obraza hodimo našim gradom i našom domovinom Bosnom i Hercegovinom", napisao je Salkić nakon govora Srđana Rankića.

"Mi smo bili, sad smo tu i ostajemo zauvjek u Bratuncu. Mi se nismo nakon oružanog progona vratili da bi otišli, mi smo se vratili da bi nastavili živjeti na ognjištima naših predaka. U nama je strah umro i zbog toga se uzalud trude oni koji misle da će nas uplašiti. Mi smo bili i ostajemo izbor naroda, jer smo iznikli iz naroda!", istakao je Salkić.

Rankić ga je u svome govoru targetirao još neke istaknute Bošnjake Bratunca. U govoru je iznio niz laži i uvreda.

U svom istupu na tribini stranke narodni front Rankić je Salkića nazvao "prvim negatorom RS", "čovjekom koji nas naziva genocidnim", koji "kao svoje kandidate predlaže ljude koji su bili u mudžahedinskim jedinicama"...

"Pa ljudi, je li to potrebno Bratuncu. Ako je potrebno, hajde da dignemo ruke i da ih pustimo". Pokušao se pri kraju govora "korigirati" porukom da on nema "ništa protiv Bošnjaka naših komšija". "Naravno, čestitih, poštenih, koji nisu isprljali ruke o srpsku nejač".

"Ali negator RS Salkić, njegova SDA i njegova ekipa mudžahedina nema šta da traži u lokalnoj vlasti u Bratuncu i dok sam ja načelnik, neće moj zamjenik biti iz SDA!", poručio je.

Prethodno, on je ponovio laž na račun bivšeg funkcionera Općine Bratunac Vehida Dedića. Nazvao ga je "mudžahedinom", "koji je javno izjavio kako bi klao srpsku djecu od kile u kolijevci".

Sebi je pripisao zasluge za uklanjanje Dedića s funkcije potpredsjednika Općine.

A onda je rekao:

"Ali, dovode Ćazima Jusufovića, čovjeka koji je bio jedan od komandanata Armije Republike Bosne i Hercegovine, koji je na Božić palio i klao po Kravici", prenosi Politicki.ba.

Rankić je već bio načelnik Bratunca. Na referendumu građani Bratunca uskratili su mu povjerenje. Smijenjen je prije dvije godine, a potom je na njegovo mjesto izabran dr. Lazar Prodanović iz SNSD-a.