U pucnjavi koja se sinoć dogodila u noćnom klubu u kojem se okupljaju homoseksualci, u Colorado Springsu u Coloradu ubijeno je pet osoba, dok je 18 ranjeno. Policija je zatekla napadača na mjestu događaja, kazala je na konferenciji za novinare poručnica policije Colorado Springsa Pamela Castro.

Prvi telefonski poziv u vezi s pucnjavom upućen je policiji nešto prije ponoći, izjavila je Castro, ali nije dala nikakve informacije o mogućem motivu napada i odbila je da kaže kakvo je oružje korišteno u pucnjavi.

U svojoj Google listi, Club Q sebe opisuje kao "noćni klub orijentisan na odrasle, gej i lezbejke koji organizuje tematske večeri kao što su karaoke, razne show programe i nastupe DJ-eva."

Klub je u saopćenju na svojoj Facebook stranici naveo da je "razoren besmislenim napadom na našu zajednicu˝ te se zahvalio za ˝brzu herojsku reakciju gostiju koji su pokorili napadača i okončali ovaj napad mržnje˝.

Na snimcima scene nakon pucnjave vide se vozila obezbjeđenja i hitne pomoći sa uključenim rotacijama i svjetlima, parkirana na ulici u blizini mjesta događaja.

Godine 2016. naoružani muškarac ubio je 49 ljudi u gej noćnom klubu u Orlandu na Floridi, prije nego što ga je ubila policija. U to vrijeme to je bila najgora masovna pucnjava u novijoj historiji SAD-a. Ubica je tvrdio da je odan vođi Islamske države. Ubijen je u razmjeni vatre sa policijom.