Policajci entiteta Rs brutalno su napali i tukli nekoliko Bošnjaka iz Bosanske Gradiške. Politicki.ba u posjedu je snimka na kome se vidi kako su se policajci iz ovog mjesta okomili na trojicu Bošnjaka na benzinskoj pumpi u Bosanskoj Gradišci. Incident se dogodio u subotu, 13. aprila ove godine.

Jedan od pretučenih Bošnjaka je uhapšen i nakon 24-satnog zadržavanja pušten je iz pritvora.

Policija iz Bosanskie Gradiške objavila je da je uhapsila H.P. iz tog grada jer se sumnjiči da je pijan vrijeđao i udario policajca, te E.Č. i F.N. iz ovog grada jer su vrijeđali policajce.

U službenoj objavi navedeno je i da su policajci iz ovog grada "u subotu uhapsili H.P. jer se sumnjiči da je počinio krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje".

"Lica E.Č. i F.N. iz Gradiške su uhapšena zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru Rs (ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija)", navode iz Policijske uprave Gradiška.

Da je tačno samo ovo iz službene bilješke MUP-a Rs izgrednici ne bi mogli biti pušteni nakon 24-satnog zadržavanja.

U objavi policije iz Bosanske Gradiške navedeno je i da su protiv izgrednika - trojice Bošnjaka - podnesene prekršajne prijave. Politicki.ba pokušao je kontaktirati H. P. (ime i prezime poznato redakciji). Rečeno nam je da će se on o svemu izjasniti sutra.