Turska aviokompanija Pegasus 3. augusta kreće s letovima iz Istanbula za Tuzlu, potvrdio je za Faktor Dževad Halilčević, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla (MAT).

- Prvi let je 3. augusta, a Pegasus je tražio odobrenje za letove do kraja ljetne sezone (do kraja septmenbra, op. a.). Iz Tuzle će letjeti na istanbulski aerodrom "Sabiha Gokcen", koji ima veoma dobra konekcije, posebno s gradovima na istoku, tako da je to dobra opcija ne samo za putnike za Istanbul, nego i kao tačka presjedanja za dalja putovanja.

Pegasus je velika aviokompanija sa 106 aviona u floti, nudi veliki broj destinacija i velike mogućnosti - navodi Halilčević.

Iz Tuzle se trenutno može letjeti avionima Wizz Aira za njemačke gradove Memmingen i Dortmund, kao i Basel-Mulhouse-Freiburg na tromeđi Švicarske, Francuske i Njemačke. Važno je istaći da će sedmični broj letova za Basel-Mulhouse-Freiburg u septembru i oktobru biti povećan sa dva na tri.

Također, broj sedmičnih letova za Dortmund od septembra će biti povećan sa tri na četiri, a broj sedmičnih letova za Memmmingen će u augustu, septembru i oktobru biti povećan sa tri na pet.

- Pored Pegasusa vrlo brzo ćemo imati letove još jedne aviokompanije iz Tuzle, samo čekamu njihovu potvrdu - istakao je Halilčević za Faktor.