Mathias Pogba, Paulov stariji brat, detaljno je na svojim društvenim mrežama opisao zaplet nakon prijetnji izrečenih u videu na TikToku nekoliko dana prije

Paul Pogba proživljava jedan od svojih najdelikatnijih trenutaka u životu a u centru je njegov stariji brat Mathias Pogba, jedan od osoba od kojih se nije razdvajao tokom života. Sada mu je najveći neprijatelj. Posljednja epizoda drame Pogba jeste ona u kojoj su iznesene tvrdnje, kako izvještavaju francuski mediji, a potvrdio Mathias, da je Paul Pogba navodno unajmio vrača da ozlijedi Kyliana Mbappéa.

Magija i okultno, pišu Francuzi, itekako su prisutne u muslimanskoj kulturi kojoj pripada porodica Pogba, otud optužbe njegovog brata o nadrealnom događaju. Mathias Pogba potvrdio je ovu informaciju na društvenim mrežama, optuživši vlastitog brata da je izdajica. Sve to nakon što je prije samo 48 sati otkrio da će objaviti informacije koje će “stvarno razotkriti” Paula Pogbu.

France Info, francuski medij koji je otkrio cijelu “Pogba dramu”, izvještava da je Paul ovih dana prijavio pokušaje iznude i prijetnje. Nakon što je dao nekoliko izjava francuskom pravosuđu i policiji razgovarao je i s agentima za organizirani kriminal u kojima je detaljno opisao detalje različitih situacija u kojima se našao u Torinu ili Manchesteru.

Igrač Juventusa iz Torina i francuski reprezentativac kazao je da su ga jednom prilikom oteli njegovi vlastiti prijatelji, koji su ga optužili da im nije pomogao otkako je postao fudbaler a na čelu bande stajao je njegov brat Mathias. Od njega su tražili 13 miliona eura, a čak su ga jednom napali u Manchesteru.

U jednoj od izjava francuskim organima, Paul Pogba priznao je da je prepoznao svog brata Mathiasa među ljudima pod kapuljačama tokom napada u Manchesteru.