Maluša Klempić, srebrenička majka, koja je godinama na ulicama Tuzle svakog jedanaestog u mjesecu nosila jastučnice sa izvezenim imenima žrtava, danas je preselila na Ahiret.

Oni koji su je poznavali, kažu da je bila divna žena, blagog osmjeha, nenametljiva i tiha. Tako je i živjela.

Informaciju o njenoj smrti podijelila je Malušina snaha, doktorica Fatima Klempić-Dautbašić, žena koja je kao ljekar spašavala živote Bošnjaka koji su idući preko šuma iz Srebrenice nastojali da se domognu slobodne teritorije, Tuzle, u julu 1995. godine.

Kako je navela, dženaza namaz je sutra poslije podne namaza u Gornjoj Bukovici, opština Milići.

Maluša Klempić, rodena je 1942. godine u Glogovoj (općina Bratunac). Udala se u Bukovicu (općina Srebrenica) za Muju Klempića i s njim izrodila četvero djece: sinove Smaila, Seada, Zulfu i kćerku Bahiru.

Prilikom pada Srebrenice, nestali su joj muž i najmlađi sin Zulfo, a srednji sin Sead je ranjen u kičmu i ostao je invalid. Muža nikad nije pronašla, a Zulfu su pronašli, kako kaže Maluša, "nešto kostiju", pa ga je ukopala u Potočarima prije dvije godine. Njena kuća u Bukovici je srušena. Ostali su samo temelji.

Posljednje godine života provela je u Tuzli sa sinom Seadom, snahom Fatimom, i unukom, Zulfinom kćerkom, koja je imala samo četiri mjeseca kad joj je otac nestao u julu 1995. godine.