Gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević (NES) saopćio je na svom Facebook profilu da su ovom gradu uskraćena obaćena sredstva za izgradnju bazena.

- Poštovani sugrađani, osjećam potrebu da vas obavijestim da je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine skinula predviđenih tri miliona konvertibilnih maraka za izgradnju gradskog bazena u Cazinu.

Ništa novo, složit ćemo se svi, jer kada smo to kroz velike projekte bili uvaženi kao jednakopravni građani ove zemlje? No dočekali smo eto i da se Vojin Mijatović hvali time i pobjedonosno prenosi ovu vijest javno i po kafanama, pa je očito da "Trojka" na vlasti kažnjava na ovaj način Cazin jer smo imali jasan, a ne izdajnički i podanički stav u odnosu na državu.

I u ovim okolnostima očuvanje dostojanstva i časti je prioritet. Bili smo i bit ćemo dio onih koji bdiju nad svojom domovinom, a Cazin i Cazinjani će svoj gradski bazen izgraditi vlastitim snagama. Onako kako smo zajedno započeli i završili sve druge projekte važne za građane ovog dijela BiH zato jer su nama interesi građana iznad svake politike, kafanskih anegdota ili rasprava po društvenim mrežama po kojima su trenutni vlastodršci prepoznatljivi - poručio je Ogrešević.