Ulaznice za "Remake derbija između Željezničara i Sarajeva iz 1996. godine", koji će biti odigran na stadionu Grbavica 8. juna, od danas su u prodaji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Karte koštaju 5 KM, a sav prihod od prodaje ide u Fond "Sportisti za život" kojeg su u saradnji s Udruženjem Pomozi.ba osnovali Edin Džeko i Mirza Teletović. Iz ovog Fonda već je utrošeno više od 100.000 KM za potrebe liječenja oboljelih bh. građana.

"Iz Udruženja Pomozi.ba još jednom pozivaju sve zainteresirane da svojim prisustvom na utakmici pomognu liječenje građana, ali i uživaju u potezima starih majstora, koji još imaju magije u svojim nogama. Muharemović, Biščević, Pehlivanović, Gušo, Žerić, s jedne strane, te Gogalić, Ferhatović, Granov, Uščuplić, Hošić, Dedić i ostali s druge strane, obećavaju napetu i neizvjesnu utakmicu u kojoj su svi oni, koji istrče na teren, ali i svi oni koji se pojave na tribinama, već pobjednici", navode iz ovog udruženja.

Ulaznice se mogu kupiti u prostorijama Udruženja Pomozi.ba i fan shopovima FK Željezničar i FK Sarajevo. Oni koji dolaze iz inostranstva ulaznice mogu kupiti putem Paypala - [email protected] s naznakom "Remake derbi". Fond za liječenja može se podržati i pozivom na telefonski broj 17021 kojim se doniraju 2 KM.

Igrači koji su prije 26 godina igrali za Željezničar i Sarajevo opet će istrčati na teren stadiona Grbavica 8. juna u 19:30 sati.