Čelnici vladajućih stranaka u Bosni i Hercegovini nisu se u utorak uspjeli dogovoriti oko reformskih zakona koji bi otvorili pregovore o članstvu u Evropskoj uniji, a kao posljednju mogućnost najavili su da će se stranačke radne grupe u sljedećih 7 dana pokušati o tome usuglasiti.

U Mostaru su održani razgovori vladajuće koalicije Bosne i Hercegovine o ispunjavanju uvjeta za početak pregovora o članstvu u Europskoj uniji.

-Nema dogovora, ali smo se ipak uspjeli dogovoriti da ćemo se dalje dogovarati - tako bi se mogla sažeti poruka današnjeg sastanka, javio je iz grada na Neretvi u središnji HTV-ov Dnevnik reporter Ilija Barbarić.

-Još uvijek su poprilično udaljena stajališta bh. čelnika kada su u pitanju najvažniji, ali zapravo i najminimalniji prioriteti kada je u pitanju mogućnost da se napokon ostvare pregovori, dodao je. Barbarić je u javljanju uživo obmanuo javnost kazavši kako je izmjena izbornog zakona u BiH jedan od prioriteta za početak pregovora sa Evropskom unijom, što zapravo je neistina koju već mjesecima kao mantru ponavljaju mediji pod kontrolom Dragana Čovića, prenosi Ploliticki.ba.