Udruženje Pomozi.ba najavilo je da od ponedjeljka počinje sa prikupljanjem igračaka za djecu pogođenu zemljotresima u Turkiye. 

˝Samo u Alanju je prebačeno oko 6.000 djece koja su izgnana iz svojih domova i ta djeca će biti jedna od mnogih koje planiramo obradovati igračkama. Ne samo da su ostali bez domova, ostali su bez djetinjstva i neizmjerno se raduju svakoj lopti, lutkicama, slagalicama, bojankama itd. Radi se o djeci jetimima, ali i djeci sa roditeljima ili nekim od bliže rodbine koja su željna svega, a najviše igre˝, navode iz Pomozi.ba. 

Najjači zemljotres koji je u posljednjih stotinu godina pogodio jugoistočnu Tursku i Siriju, stavio je ionako ranjivu djecu i porodice u više nego tešku situaciju.

˝Postanite dio akcije i svojom donacijom novih ili dobro očuvanih igračaka obradujte dječicu koja su u jednom momentu izgubila sve. Igračke možete dostavljati od ponedjeljka na našoj adresi u Sarajevu, Dr. Fetaha Bećirbegovića 8, u periodu od 8 do 17 sati. Donacije igračaka su moguće i u našim uredima u Travniku, Bihaću, Mostaru i Sanskom Mostu˝.

Akcija će, navode iz Pomozi.ba trajati minimalno mjesec dana, a u gradovima gdje nemaju njihovi uredi, ljudi se mogu organizirati i ako se prikupe veće količine igračaka, volonteri Pomozi.ba će doći i preuzeti donaciju.