Norveški ljekar Mads Gilbert, koji je 16 godina radio u bolnici Al-Shifa u Gazi oštro demantira navode Izraela da se ova bolnica koristila kao komandni centar palestinskih odbrambenih snaga.

Mi smo te tvrdnje slušali od 2009, a ja pozivam premijera Natenyahua da pokaže bilo kakav dokaz za to što govori. To naprosto nije tačno, radio sam tamo punih 16 godina, i nikada nikome nisam morao pokazati dokumente, nije bilo nikakvog kontrolnog punkta u bolnici, tako da nema govora da je u bolnici bila komanda. 

Da je bila ja tamo ne bih radio. Sve vrijeme mog boravka sam slikao bolnicu, imam mnoštvo videomaterijala. Izrael ima snimljenu kompletnu Gazu, svaku ulicu, svaku kuću. Neka pokažu samo jedan dokaz za ono što govore. Ali neće jer dokaza nemaju. 

Stravično bombardiranje bolnica dio je kampanje zastrašivanja i teroriziranja palestinskog naroda. 

Ovo što se događa je stravično. Do sada je, za tri sedmice, u Gazi pobijeno 3.324 palestinske djece, a 2062 ih je nestalih. To znači da je ukupno do sada 5.386 djece ubijeno u Pojasu Gaze. 

I zato poitam predjednika Bidena: kakav ste vi predsjednik? I potpredsjednicu: imate li vi djece? Zašto podržavate ovo što radi izraelska vojska, koja ubija na hiljade djece?