Kad im zapne, kad je stani-pani, Elmedin Konaković obrati se javnosti sa kakvim jadnim statusom na društvenim mrežama o vlastitoj borbi protiv režima, protiv nekih imaginarnih neprijatelja. Kojima će on dohakat. Iako je Konaković režim otkako je punoljetan.

Sve podsjeća na jednog iz komšiluka, samo mu, Konakoviću, nedostaje ovdašnja inačica Jovane Jeremić. A nije da nema kandidatkinja za tu dužnost. Neke je čak instalirao u vlastiti ministarski kabinet.

Kad baš postane gadno, kad dibidus zglajzaju, onda u pomoć uskače spikerica sa jedne od ovdašnjih televizija sa patetičnim statusom o napadu režima na bračno stanje Konakovića.

Bitka za očuvanje statusa prvog pobočnika Dragana Čovića traje i u toj borbi Konaković ne bira sredstva. Laže, petlja, montira. Izmišljanje neprijatelja sa foruma i društvenih mreža jedna je od njegovih vrlina, time se bavio i proteklih sati u još jednom pokušaju da se javnosti predstavi žrtvom.

Šta je ovaj put bubao Konaković?

“Od svih bolesnih poruka i poziva na krv, ubistva, anarhiju i nerede, najbolesnija ja ova koju je napisao water synod. Advokat koji inače živi u USA. Zuhric Albin i još neki DF-ovci sasvim normalno učestvuju u ovim konverzacijama”, napisao je Konaković. kao ilustraciju, postavio je “print screen” navodnog komentara sa Twittera.

A šta se zapravo desilo? Isjekao je odgovor korisnika Twittera sa nadimkom water synod iz diskusije koja sa Konakovićem nema nikakve veze jer mu se učinio zgodan i zalijepio ga ispod svog komentara kao krunski dokaz da ga napadaju, da pozivaju narod protiv njega, na krv i ubistva. Na anarhiju. 

“Godinama unazad mi se čovjek može vratiti na svim profilima, i nikada neće pronaći prijetnje nasiljem, pozive na krv, ubistva… niti da učestvujem u takvim konverzacijama, čak i u privatnim porukama. Ali patološkom lažovu i sitnom prevarantu to nije ni bitno. Samo je pogriješio misleći da ga se svi boje, i da može kao vlast tweetovima prozivati i prijetiti”, komentirao je jadni Konakovićev pokušaj montaže Albin Zuhrić.

Takvim se stvarima, montažama i lažima, dakle može baviti samo neko ko je dobro besposlen ili patološki zloban. A Konaković nije besposlen. Makar nije posljednjih dana, dobrano zauzet analnom speleologijom po mračnim dubinama HNS-a.