Srbijanski nogometni trener Savo Milošević vrlo vjerovatno je novi selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Kako bi Milošević i službeno postao novi selektor morat će dobiti podršku Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH koji će o Miloševićevom angažmanu glasati na sjednici u petak.

Međutim Milošević je kontroverzna ličnost, prije svega zbog svojih krajnje skandaloznih izjava političke vrste. Milošević danas retroaktivno podržava svoga prezimenjaka, ratnog zločinca Slobodana Miloševića. Štaviše Savo nalazi mnoge olahkotne okolnosti za Slobu tvrdeći da je ovaj bio prisiljen vrštiti agresiju na Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Kosovo. Za Savu je ponajveća olakšica ta što je heroj Slobo uspio da, uprkos osvajačkim srpskim ratovima po komšiluku, sačuva socijalni mir u Srbiji. Drugim riječima jeste da je Slobo odgovoran za smrt gotovo stotinu hiljada nesrba, ali barem vascela srbadija nije gladovala.

Savo se danas toliko kaje što nije na vrijeme shvatio svu Slobinu genijalnost, da javno poručuje kako bi mu se izvinuo samo da ovaj nije uginuo u ćeliji Haškog zatvora.

Koliko je prikladno, da ne kažemo normalno, da zagovaratelj ratnih zločinaca i agresora na Bosnu i Hercegovinu postane selektor njene nogomentne reprezentacija, koja ne bi postojala, kao ni sama Bosna i Hercegovina, da se pitalo njegovog heroja, prezimenjaka Slobu? Nije prikladno i nije normalno. Miloševićev izbor za selektora može samo značiti da je politika Slobe i Save potpuno preuzela Nogometni savez BiH, baš kao što preuzima svaku od državnih institucija sve otkada živimo pod nametnutom i oktroisanom vlašću ambasada.