Predrag Kojović ostat će predsjednik Naše stranke do septembra, kada će njihov kongres izabrati novog lidera.

Ovo je, kako je kazao sam Kojović, koji je podnio ostavku, jednoglasno usvojeno danas poslijepodne na sjednici Predsjedništva Naše stranke.

"Predsjedništvo je vrlo jedinstveno, svjesno, željno da izađe iz ovoga još jače, tražilo od mene da ostanem na ovoj poziciji do početka septembra kada će biti vanredni kongres. Otpočeo je proces koji će Našu stranku učiniti jačom i snažnijom. Ja ću u tome učestvovati maksimalno", rekao je Kojović na press konferenciji nakon sjednice Predsjedništva Naše stranke koja je razmatrala njegovu ostavku datu prije nekoliko dana.

"Osim supruge, ovo je moja najbliža porodica. Ovo su ljudi s kojima sam prošao mnogo toga. Spreman sam da u toj tranziciji, koja treba biti pametna, smirena, planirana, da dam maksimalan doprinos", dodao je Kojović.

Novinare je zanimalo da Kojović ipak pojasni razloge ostavke s obzirom na to da je rekao da je ostavku dao iz razloga lične prirode, ali da je ipak došla nakon što je ostavku prvo podnijela Irma Baralija, potpredsjednica Naše stranke, koja ju je potom povukla onda kada je ostavku dao Kojović. Novinare je također zanimalo i zašto Baralija nije bila prisutna.

Kojović je u odgovoru pomenuo da je to nešto što se "događa u vašoj glavi", te da je Baralija bila prisutna putem Skypea.

Čelnici Naše stranke, koji su bili na press konferenciji, potom su "pobjegli" od pitanja novinara, piše Faktor.