"Stojim uz Izrael", napisao je Zinčenko uz sliku Davidove zvijezde na storyju na svojem profilu, a uskoro se suočio s brojnim kritikama te je uskoro izbrisao tu objavu i zatvorio svoj profil.

"Plače jer je Rusija napravila invaziju na njegovu zemlju i traži od cijelog svijeta da im pomogne, a onda podržava izraelsku okupaciju Palestine. Licemjerje u svojem najboljem izdanju", stoji u jednom komentaru na društvenim mrežama, a kritike prema Zinčenku iz muslimanskog svijeta idu toliko daleko da se traži da mu navijači Arsenala zvižde na današnjoj utakmici protiv Manchester City, a traži se i reakcija kluba poput one kada je u prvom planu bio Mesut Özil.

On je svojedobno kritizirao Kinu zbog svoje politike prema muslimanskom stanovništvu pa je Arsenal izdao službeno priopćenje kojim je istaknuo da ne dijeli Özilovo mišljenje te kako klub nema veze s politikom. Reakcija kluba je uslijedila nakon što su utakmice Arsenala bile zabranjene za prikazivanje u Kini.

Ostaje za vidjeti hoće li Topnici reagirati na ovu Zinčenkovu objavu, a Ukrajinac je jedan od najglasnijih u kritici Rusije zbog napada na njegovu domovinu, piše Jutarnji.