Šef Mete Mark Zuckerberg kazao je da je njihova nova platforma društvenih mreža Threads izgubila više od polovinu korisnika. Suparnik Twittera skočio je na više od 100 miliona korisnika unutar pet dana od lansiranja. Međutim, Mark Zuckerberg je priznao da su ti brojevi sada u značajno opadanju.

“Ako imate više od 100 miliona prijavljenih ljudi, idealno bi bilo da svi oni ili čak polovina njih ostanu. Još nismo do toga stigli”, rekao je.

Mark Zuckerberg opisao je ovu situaciju kao “normalnu” i rekao je da očekuje da će se zadržavanje poboljšati kako se nove opcije budu dodavale aplikaciji.

Threads je kritiziran zbog ograničene funkcionalnosti koju je imao kada je lansiran. Meta je od tada dodala nove značajke, kao što su odvojeni feedovi za “praćenje” i “za vas”, te povećala mogućnost prevođenja objava na različite jezike.

Chris Cox, jedan od izvršnih direktora, rekao je osoblju da sada trebaju biti usredotočeni na dodavanje više “mamaca za zadržavanje” kako bi se ljudi vratili na platformu. Uprkos gubitku korisnika Threadsa i promašajima koje je Meta imala na svom Metaverse projektu vezanom za vještečku inteligenciju, kompanija u cjelini ipak i dalje ima dobre finansijske rezultate – prošle sedmice je objavila da je u prošlom tromjesečju ostvarila dobit od 7,79 milijardi dolara.

Mark Zuckerberg se također osvrnuo na još jedno pitanje koje je dospjelo na naslovnice – njegovu borbu u kavezu s kolegom tehnološkim titanom Elonom Muskom. Ovaj dvojac je u junu nagovijestio da je zainteresiran za borbu, čak su predložili i mjesto u Las Vegasu. Međutim, kada je glavi čovjek Mete upitan o tome kada će se desiti, rekao je da “nije siguran hoće li to ići zajedno”.